#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

Kendinizi Geliştirmek İçin Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz?

 Kendinizi Geliştirmek İçin Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz?

Kendini bir şekilde eksik hissedyorsunuz. Bu konuşma, hareketler, bilgisizlik veya utangaçlık yönünde olabilir yada herhangi bir başka bir sebepte olabilir. Yapılacak en önemli nokta yavaş yavaş ve sırayla gitmek olacaktır. Kendini geliştirmek istediğiniz yönün bir çok ayrı şekli vardır. Bu yüzden sıra önemlidir. Utangaç bir insan iseniz utangaçlığı nasıl aşabilirsiniz? Bunun bir tedavisi var mıdır? Sorununuz utangaçlık ise yada içinize kapanık bir insan iseniz bunun için buraya tıklayarak Utangaçlık nasıl yenilir adlı yazımıza ulaşabilirsiniz.

Şimdi biz kendimizi geliştirmek için neler yapabiliriz bunun üzerinde duralım.

Neler Yapabilirsiniz;

Bilgi yönünden gelişim istiyorsanız eğer, kitap, gazete, dergi okuyabilirsiniz. Bu sizin bilgi hazinenizi geliştrecek hemde okuma alışkanlığı katacaktır. Bilmediğiniz birçok kelime öğreneceksiniz. Konuşmalarınızda daha akıcı olacaksınız. Kitap okumak belki size sıkıcı geliyor olabilir bunun için dergi veya gazetede tercih edebilirsiniz.

Akıcı konuşma yönünde gelişim için daha farklı yollar izlenebilir.Örneğin; Tekerlemeler bu yönde oldukça etkili olacaktır. Buda size akıcı konuşma sağlayacaktır ve bazı kelimeleri dil tembelliğinden dolayı telafuz edemiyor olabilirsiniz. Tekerlemeler dil tembelliği için çok faydalıdır.  Bunlara ek olarak bol bol şiir okuyun.  Bu akıcı konuşmanın yanında vurgularınızı da etkileyecektir. Doğru yerde doğru tonlama yapmanızı sesinizi daha doğru ayarlamanızı sağlayacaktır.

Kendinize bir hobi edinin;

Hobi seçerken öncelikli olarak gerçekten sevdiğiniz bir şey olmasına dikkat edin. Yoksa bir süre sonra bu size iş olarak gelmeye başlayacaktır buda zamanla hobi olmaktan çıkacaktır. 








Bol bol internette sörf yapın;

İnternet çok geniş bir dünya. Artık arayıpda bulamayacağınız hiçbir şey yok. İnternetin bu artısını değerlendirin. Örneğin bol bol belgesel izleyin. Film seyredin. Forumlarda aktif olun. Teknoloji sitelerini takip edin. Bunlar sizleri emin olun bir kitap okumak kadar, bir gezinti yapmak kadar çok bilgi sahibi yapacaktır.





Unutmayın önemli olan sadece istemek, istediğiniz takdirde kendinizi geliştirmek için bir çok yol bulabilirsiniz.Sizlere tavsiyemiz vazgeçmeyin.
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger