#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

Akıcı Konuşmak

Akıcı konuşma dersleri sanıldığı kadar zor değildir aslında. Günde 1 saatinizi ayırarak bile akıcı konuşma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Konuşmanız nasıl gelişir bunlarla ilgili sizlere aşağıda bir takım çözümler sunduk. Dilerim faydasını görürsünüz.


1- Akıcı Konuşma - Sohbet Etmek

Güzel ve akıcı konuşmanın yollarından biri insanlarla sürekli diyalog halinde olmaktan geçer. Okumuş oılduğunuz bir kitabı, görmüş olduğunuz bir rüyayı veya izlemiş olduğunuz bir filmi artkadaşlarınıza çevrenize anlatabilirsiniz. Bu aynı zamanda sizlere özgüven kazandırcaktır.

2- Akıcı Konuşma -Farklı Konuşmak ( Saçmalamalak)

Evet. Saçmalamaktan bahsediyorum. Hiç var olmayan bir dile konuşun. Geçin aynanın karşısına karşınızda başka bir insan varmış ve o insanla sohbet edermişcesine tamamen saçmalamaktan ibaret cümleler kurun. Bu size akıcılık kazandıracaktır.


3- Akıcı Konuşma -Okumak

Okuyacağınız bir kitabın sizlerin kelime haznenize kazandıracağı bir çok kelime olacaktır. Bunu sizlere en kalıcı şekilde kazandıranlar zaten tartışmasız kitaplardır. Okuyacağınız kitapdaki kelimelerden yola çıkarak geçin pencerenin önüne dikkatinizi ilk çeken şeyi anlatmaya çalışın. Öğrendiğiniz kelimeleri sık sık kullanarak onları pekiştirin hafızanızda yer edinsinler. Bunları kullanmazsanız çok kısa sürede unutacaksınız ve size herhangi bir faydasıda olmayacaktır.

 4- Akıcı Konuşma -Tarif Etmek

Tarif etme egzersizi kısaca, bulunduğunuz ortam hakkında bilgi vermekten ibarettir. Bulunduğunuz ortamı tarif edin evet hepsi bu kadar. Bunu yapmak sizlere anlatın yeteneği kazandıracaktır.

Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger