#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

Dil Tembelliği Nedir Nasıl Aşılır ?

Dil Tembelliği Nedir Nasıl Aşılır ?

Dil tembelliği nedir ve nasıl giderilir ? Bir kelimenin veya cümlenin telefuz esnasında ağızdan doğru şekilde çıkmasını engelleyen bir problemdir. Dil tembelliği egzersizleri ile bu problem çok rahat bir şekilde giderilebilir. Günümüzün en önemli problemlerinden biridir aslında bu konu. Birçok insan her kelimeyi telafuz edemeyebilir. Dil tembelliği tedavisi birçok egzersiz ile kolayca aşılabilinir. Bunları sıralacak olursak;

Dil Tembelliği için tekerlemeler;

Çatalcada topal çoban çatal yapıp çatal satar. Neden çatalcada topal çoban çatal yapıp çatal satar. Karı için çatalcada topal çoban çatal yapıp çatal satar.

Üç tunç has tas kayısı hoşafı

Bir berber bir berbere bire berber gel beraber bir berber dükkanı açalım demiş.

Kırk küp kırkınında kulpu kırık küp.

Yukarıdaki tekerlemeler bunlara örnektir. Bunları ilk başlarda söylerken zorlanacaksınız elbet. Fakat dil tembelliği attıkça kelimeler daha kolay ağızınızdan dökülmeye başlayacaktır. Zamanla daha kolay söyler hale geleceksiniz. Bunlara ek olarak internnette birçok tekerleme bulabilirsiniz. 

Dudak Tembelliği İçin Kalem Çalışması;

Kalemi ağzınıza yatay şekilde yerleştirin ve dişlerinizde kalemi çok sıkmadan ağzınızda tutun ve yukarıda verdiğim kelimeleri bu sefer ağzınızda kalem ile söylemeye çalışın. Buda dudak tembelliğini ve dil tembelliğini bitirmek için önemli egzersizlerden biridir. 


Dil Egzersizleri Çalışması;

Dilinizi dışarı çıkarın önce sağa sonra sola daha sonra yukarı ve aşağı doğru sürekli olarak hareket ettirin. Bunu sürekli tekrarlayın. Daha sonrasında R harfini sürekli tekrarların rrrrrrrrr şeklinde. Son egzersiz olarak dilinizi ağzınızda bir sakız varmış gibi çiğneyin. 


Sesli Okuyun;

Bir kitap, dergi veya gazeteden herhangi bir metni sesli bir şekilde yüksek şekilde okuyun. Özellikle zor kelimelerden oluşan metin seçebilirsiniz. 

Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger