#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

İş Görüşmesine Giderken | Ne giyilmeli, Hangi Sorular Sorulur ve Tavsiyeler

Bir iş görüşmesi için davet edildiniz. Fakat biraz endişelisiniz. Size ne soracaklarını sizin onlara nasıl cevaplar vermeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Yada bir iş görüşmesine giderken hangi kıyafetleri giymelisiniz bilmiyorsunuz. Bu makalemizde sizlere iş görüşmesi için tavsiyeler veriyor olacağız.


Bize Ne Soracaklar ?

 Öncelikle sizden biraz kendinizden bahsetmenizi isteyeceklerdir. Burada akıcı bir şekilde doğru kelimelerle çok fazla uzatmadan karşınızdaki kişi yada kişilere kendinizden bahsedebilirsiniz. Bununla beraber daha önceki iş tecrübelerinizi, en son çalıştığınız iş yerinden neden ayrıldığınızı ve neden bu işi yapmak istediğinizi mutlaka soracaklardır. Bunlara doğru yanıtlar vermelisiniz fakat bazı gerekçeleri söylemekten kaçınabilirsiniz.  Örneğin az para veriyorlardı ayrıldım demeniz sizin karşı tarafa olumsuz bir düşünce oluşmasına sebep verebilirsiniz. İleri zamanlarda kendilerini de aynı gerekçe ile bırakabileceğinizi düşüneceklerdir. 


Sizi Biraz Terletecekler

Karşı taraf işe alacağı elemanı çok iyi tanımak ister ve bunun için sizin için anlamsız gelen sorular sorabilirler. Örneğin zayıf yönleriniz nedir diye bir soru gelebilir. Bu onların kendinizi ne kadar iyi tanıdığına dair bir soru olacaktır. Bu soruları çok doğru bir şekilde geçmelisiniz.


İş Görüşmesi İçin Kıyafet Kombinleri

Bir iş görüşmesinde giydiğiniz kıyafet ilk izlenim olacağından oldukça önem taşımaktadır. Sektör bazlı değişen bir seçenektir aslında bu. Bazı iş yerlerinde görüşme için takım elbise giyilmesi daha uygun olabilir. Fakat yine farklı sektörlerde bu durum daha farklı olabilir. Örneğin bir teknisyen olarak iş görüşmesine gittiğinizde takım elbise çok anlamsız kalacaktır. Bu veya buna benzer sektörler için temiz kıyafetler güzel bir bakımla gidilmesi daha uygun olabilir.


İş Görüşmesi İçin Tavsiyeler

Mutlaka sorulacak sorulara hazırlıklı olun.
Gidilecek şirket hakkında mutlaka bilgi edinin ne iş yaptıkları konusunda mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. 
Sektör hakkında ufak bir araştırma yapıp orada kesinlikle yabancı kalmamalısınız.
Mutlaka planlanan saatten daha erken iş görüşmesine gidin.
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger