#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

Akıcı Konuşmak

Nasıl Akıcı Konuşuruz ?
 Bugün bir arkadaşınızla bir cafeye gittiğinizde ortam muhabbetinden uzak kalmak, yada iş yerinde bir konu üzerinde hararetli bir konuşma içerisinde olmak, düşündüğümüzü kolayca dile getirmek ve bunları akıcı bir şekilde karşı tarafa geçirmek herkezin istediği birşeydir. Bir çok insanda konuşma bozukluğu görülmektedir. Fakat, akıcı konuşma yöntemleri, akıcı konuşma egzersizleri ile bu sorun giderilebilmektedir.

 Sizlere bugün konuşma hatalarından nasıl kurtulabilirsiniz? Güzel konuşmak için nelere ihtiyacınız var bunlardan bahsetmek istiyorum.


 Hayat insanlara her zaman her istediğini vermez. Bunu başarmak istiyorsanız biraz zamana ve güçlü bir istikrara ihtiyacınız olacak. İlk olarak nefes egzersizleri ile başlayalım. Nefesinizi kontrol etmeyi öğrendiğinizde artık daha yavaş konuşmaya ve dolayısıyla daha fazla düşünerek konuşmaya başlayacaksınız. Daha uzun kelimleri artık zorlanmadan nefes kontrolü ile sağlayabileceksiniz. Bunun dışında çene egzersizleri yapılmalıdır. Buda kelimeleri doğru şekilde telafuz etmenize yardımcı olacaktır. Zorlanarak söylediğiniz kelimeleri artık daha rahat söyleyebildiğinizin farkına varacaksınız. Ancak, çene egzersizleri ile beraber bol bol tekerleme çalışarak bu ikisini pekinleştirmeniz gerekiyor.

 Akıcı konuşma bozıkluğu yada akıcı konuşma problemi bu egzersiz yöntemleri ile kolayca yenilebilmektedir. 

Bu konuyla ilgili bir sonraki makale başlığı = Akıcı konuşmak için hangi kitapları okumalıyız ?
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger