#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

ARKADAŞIM | ARKADAŞINI HATIRLA


ARKADAŞ

Günün birinde bir baba oğlundan bir tahta bulmasını ve bu tahtaya arkadaşları ile kavga ettiği hergün için bir çivi çakmasını ister, oğluda babasının bu isteğini yerine getirir. Bir zaman sonra çocuk babasının yanına giderek baba; bu tahtada hiç yer kalmadı der. Babasıda tebessüm ederek şimdi senden başka bir şey istiyorum der. Bundan sonra bu kavga ettiğin arkadaşlarında barışmanı istiyorum ve bunu başardığın her arkadaşın için bu tahtadan bir çivi sökmeni istiyorum der. Oğlu bu dediğinide yapar babanın, ve gün gelir tahtada hiç çivi kalmaz. Babasına tahtayı gösteren çocuk tahtada hiç çivi kalmadığını bütün arkadaşları ile barıştığını söyler. Babada yine aynı tebessüm ile oğluna evet, çivileri sökmüşsün ama izleri hala duruyo der.

 Eğer arkadaşlarınızla kavga ederseniz , onlara ağır sözler söylemekten kaçının  bu sözler hiçbir zaman silinmeyecek yaralar oluşturabilir.  Arkadaş kavramını çok iyi bilmeliyiz.
Öyleyi onlar; Sizin en zor zamanınızda yanınızda olanlardır, en mutlu anlarınızı beraber paylaştıklarınızdır, dertlerinize beraber çözüm aradıklarınızdır arkadaş. Yani sadece tek bir kelime olmaktan çok daha fazla şeydir arkadaş.

 Arkadaşlarınızı sevin. Mutluluklarınızı , kederlerinizi, acılarınızı, sevinçlerinizi onlarla paylaşın. Paylaşın ki sevinçleriniz büyüsün, paylaşın ki acılarınız azalsın.
Günümüzde arkadaşlık kavramı öyle bir hal almış durumdaki artık arkadaşım dediğiniz insanlar sizin tanımadıklarınız, hiç görmedikleriniz, adını bilmediklerinize verilen sıfatlarda olmaya başlamış. Halbuki sosyal medyada bir çok arkadaşım var dedikleriniz bunlardan ibaret değiller mi? Her paylaştığınızı beğenen, yorum yapan yani size olumlu yönde tepkiler veren herkezi arkadaş olarak kabul eder hale geldik. 
Bu kadar basit bir olgu değildir arkadaşlık.  Omuz omuza verip acı paylaşmıyorsan, mutlu olduğunda mutlu olmuyorsan, dertlerine ortak olmuyosan,zor zamanlarında yanında değilsen,  güldüğünde gülmüyorsan arkadaşlığınız sorgulanacak bir duruma gelmiş demektir.

Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger