#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

Etkili Ve Güzel Konuşmak İçin 8 Önemli İpucu


Etkili ve akıcı konuşma yapabilmeniz için sizlere 8 önemli madde veriyoruz. 

Dudaklarımızın ve dilimizin tembel oluşu kelimelerin doğru bir biçimde çıkmasını önleyen etkilerden biri. Bunun için konuşma egzersizleri yapabilirsiniz.

Ağzına bir kalem alarak bu kalemi dişlerinizle sıkacak şekilde tekerlemeler tekrar ederseniz bu çene kaslarınızın gelişimine yardımcı olacaktır.

Güzel ve etkili konuşmanın en önemli kurallarından biri, dilimizi düzgün kullanmak! Siz ne kadar fazla vurguya veya tonlamaya dikkat etseniz de harfleri ve kelimeleri doğru telaffuz edemiyorsanız hiçbir manası yok.

Akıcı ve etkili konuşmanın bir başka yolu ise duraklamaktır. Eğer duraklamadan konuşuyorsanız muhtemelen ne dediğiniz tam olarak anlaşılmıyordur. Bunu da bolca kitap aşabilirsiniz.

Kelime hazinenizi geliştirmelisiniz. Bunun için elbette kitap okumak önemli bir etkendir. Fakat biz size bu işi daha eğlenceli hale getirmek için telefonunuza kelime oyunu uygulamasını indirerek hem yeni bir kelime öğrenirsiniz hemde bu işi eğlenceli hale getirip sıkılmazsınız.

Konuşmalarınızı mutlaka mimiklerinizle destekliyor olun. Bu konuşmanız esnasında karşındaki kişinin size daha iyi odaklanmasını ve anlamasını kolaylaştıracaktır.

Kendinize bir konu belirleyin ve bu konu hakkında konuşma yapın ayrıca bu konuşmayı telefonunuza kayıt edin. Daha sonra kaydınızı tekrar dinleyin. Nerelerde hata yaptığınızı anlamanıza yardımcı olacaktır.

Bütün bunları yaptıktan sonra ayna karşısına geçin ve kendi kendinize konuşun. Eminim bunları yaptıktan sonra konuşmanız çok fazla değişecektir.
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger