#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

İşyerinde Çekingenlik | Özgüven Eksikliği

İşyerinde Çok Mu Utangaçsınız ?

 İşyerinde çok mu utangaçsınız. Öz güven problemi mi yaşıyorsunuz. Utangaçlık nasıl yenilir bunun için neler yapmalısınız. Bu makalemizde sizlere işyerinde öz güven ekliğine sebep olan ve çözümlenmesine yardımcı olacak ufak ip uçları paylaşıyoruz.

Aslında birçok insanda olan bir problemdir utangaçlık. Ancak bunlar çözülemeyecek problemler değildir. Utangaçlık bir virüs gibidir. Siz ondan korktukça o sizi sarar ve tüm vücudunuzu ele geçirir. Bu yüzden biran önce gerekli müdahale yapılmalı ve bu tehlikeli virüs den kurtulmalısınız. Özgüven eksiksiğini gidermelisiniz.

Peki bunun için ne yapabilirsiniz ?

Hayır kelimesini çok fazla kullanmamaya çalışın. Örneğin akşam iş arkadaşlarınız sizi yemeğe davet etti. Çoklu ortama katılmak birinci kuraldır. Bu sebepten buna asla hayır demeyin. Unutmayın sosyalleşmek size çok iyi gelecek ve özgüveniniz tazelenecektir. Özgüven eksikliğini gidermek için mükemmel bir seçenek.

Sohbette Geri Planda Kalmayın !

Arkadaşlarınızla sohbet ederken geri planda değil ön planda kalın. Sürekli yorumlar yapın. İlginç saplantılarda bulunun. Kalabalık ortamlarda bir fikir atın ortaya. Örneğin; arkaşlarınızı bovling oynamaya davet edin ve bilardo yada herhangi birşey. Bu sizin tercihinize kalmış.

Kitap Okuyun !

Özgüven kazanmanız için birazda bilgi, genel kültür gerekiyor bununda yolu kitap okumaktan geçiyor. Ancak sadece kitap okumak için okumayın. Unutmayın oradan alacağınız her kelime sizin için çok önemli rol oynayacak.

Gündemi Takip Edin Belirleyici Olun !

Gündemi sürekli takip edin ve arkadaşlarınız arasında sohbet için konu belirleyici olun. Unutmayın sizin belirlediğiniz konu sizin en hakim olduğunuz konudur. Bu yüzden sohbette aktif olarak kalırsınız. Bu söylediklerimiz işyerinde utangaçlık yenmek için geçerli olduğu gibi gündelik hayatınızda da geçerlidir.

Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger