#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

Etkili ve Akıcı Konuşma


Etkili ve Akıcı Konuşma
Öncelikle etkili ve akıcı konuşabilmemiz için genel kültürümüzün iyi derecede olması lazım. Arkaplanda birçok kelime haznesini saklıyor olmamız lazım. Konuşmamızın yönüne aslında hafızamız deposındaki kelime darcıklarından yola çıkarak devam eder ve kelime hazinemiz ne kadar çok olursa konuşmamız o kadar akıcı olarak devam edecektir.




Matematiğin Diksiyonla Bir İlgisi Olmalı !
Aynı zamanda her iki lobumuzuda iyi derece kullanabiliyor olmamız gerekir. Bunun en temel yollarından biride matematikdir. Bunun için illa sayılarla başlamanıza gerek yok. Durumu dahada basitleştirebiliriz. Örneğin, renklerle başlayın. Hangi renk ile hangi rengi karıştırırsak ne renk ortaya çıkar gibi. Bu da bir matematikdir aslında. Daha sonra sayılara geçebilirsiniz. Etkili ve akıcı konuşmayı güzelleştiren bir diğer faktör de aslında diksiyondur. Yani bunu şu şekilde de yorumlayabiliriz. Akıcı konuşma = Diksiyon heralde yanlış bir tanımla olmaz. Diksiyonunuzu geliştirmenize fayda sağlayacak birçok makaleye yine sitemiz üzerinden bulabilirsiniz. Diyaframınızı iyi derece ayarlamalısınız.


Kitap Okumak Size Ne Kadar ?

Kitap okumak bizim için çok önemlidir. Kitap okumak sizlerin kelime hazinenizi geliştirecektir. Diksiyonunuzu düzeltecektir ve daha akıcı konuşabilmenize olanak sağlayacaktır. Ancak kitabı hızlı bir şekilde göz gezdirecek biçimde değil daha yavaş tane tane okuduğunuz her kelimeyi anlayarak okumalısınız. Diğer şekilde okuduğunuz kitabı sadece okumuş olursunuz ve size hiç bir şey katmayacaktır.
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger