#Deneme {float:left;width:475px;height: 200px;background: #fff;}
Son Yazılar
Yükleniyor...

Akıcı ve Güzel Konuşmak

Haberleşmenin en mutlak sebebi konuşmadır. Duygularımızı konuşma dilimiz ve vücut dilimizle anlatırız. Bu nedenle akıcı ve güzel konuşmak mutlak derece önem arz etmektedir. Akıcı konuşma diksiyon ve hitabet disiplini içinde değerlendirmeye alınır.
Konuşma egzersizi oluşturarak konuşmanızı daha net duruma getirebilir, konuşma hatalarını minimize edebilirsiniz. Akıcı konuşabilmek için insanlar önünde kendinizi relaks hissetmeniz gerekir. Bu da kendinize güvenmenin temel amaçlarından biridir. Bu yazımızda nefes egzersizleri, akıcı konuşma ve akıcı konuşma egzersizleri konusunda bilgilendirmeler yapıcaz.

Akıcı Konuşma Egzersizleri

Akıcı konuşma egzersizleri temel olarak sesli ve sessiz harflerin doğru telafuzu üzerine kuruludur. Tekerlemeler ve zor kelimelerin ardı ardı söylenmesi fikrine dayanan bu egzersizler ile konuşmanızdaki yanlışlar temizlenmeye başlar. Seslere hakim oldukça daha az yanlış yapmaya başlarsınız.
Sesli H arf E gzersizleri: a,e, o, ö, u, ü, ı, i, gibi sesli harflerin yoğun bulunduğu kelimelerden tekerlemeler söylenir. 
A harfi için örnek verecek olursak, “Abana’dan Adana’ya abarta abarta apar topar ahlatla ağdalı avuntucu ahmakın avandaklıklarını aparanlardan Acar Abdullah ile akıllı Abdi akşam akşam geldi.
’’Al bu takatukaları, takatukacıya takatukalatmaya götür. Takatukacı takatuları takatukalamam derse takatukacıdan takatuları takatukalatmadan al getir.’’
Sessiz Harf Egzersizleri: Alfabede bulunan sessiz harflerin yoğun kullanıldığı tekerlemeleri söyleyerek akıcı konuşma egzersizleri yapabilirsiniz. V harfi için örnek verecek olursak, “ Vırvırcı Vedia ile vıdı vıdıcı Veli velinimeti vatman Vahit’e vilayette veda edip Vefa’ya doğru vaveylasız ve levasız ve lespitle volta vururlarken voleybolcu Vatman virtüöz Vicdanı ve Viranşehirli vatanser viyolonselist Vecibe ile karşılaştılar”
Yukarıdaki örnekleri her ses için çoğaltmakmümkündür. Bunların dışında konuşma hatalarınıdüzeltmek için yapılması gereken birtakım egzersizlervardır. Bu egzersizler ile konuşma organlarımızın fiziksel yeterliliklerini artırmaya çalışırız.
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 Comments:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Son Editör Yazıları

 
Sponsor Linkleri : Kendini Geliştir | Bedava İngilizce | Bedava İngilizce
Copyright © 2013. Kişisel Gelişim - All Rights Reserved
Hazırlayan Kendini Geliştir Ekibi By Kendini Geliştir Güncel Blog
Proudly powered by Blogger